• За родители

   • За голяма част от родителите идеята, че тяхното дете може да упоребява наркотици е много далечна. Мислят си, че този проблем няма как да засегне семейство им. Поради което най-често първата употреба остава незабелязана от близките. Обикновенно родителите откриват отклонението в поведението на детето си много по-късно – два, три месеца след началото на първата употреба. Най-често остват изненадани, огорчени и дори ужасени.

    вижте повече
   • Как да реагирате, когато разберете, че вашето дете употребява психоактивни вещества?

    Като цяло, повечето млади хора, особено тези под 16 години, се доверяват на родителите си и се обръщат към тях за информация и подкрепа. Въпреки това, когато тийнейджъри порастват, комуникация може да бъде затруднена. Конфликтите с родителите в началния период на юношеството, са нещо нормално, чрез тях юношите се противопоставят на възрастните, за да се утвърждават.

    вижте повече
   • В юношестката възраст порастването и стремежът да бъдат като другите е особено важен. В резултат, повечето деца се чувстват смутени, осъзнавайки промените в себе си. Те се вглеждат в приятелите си и медиите за указания как да се държат и започват да поставят под въпрос ценностите и правилата на възрастните.

    вижте повече
   • Най-често използваните тестове за психоактивни вещества са уринните тестове. Най-общо казано има два вида тестове. Едните са тестове за анализ на едно вещество - моно тестове, а другите са тестове за анализ на повече от едно вещество – комбинирани тестове. Комбинираните тестове са с предимство, ако не сте сигурни, какво вещество е употребил човека, който искате да изследвате.Провеждането на самия тест е лесно и не изисква предварителна подготовка или какви и да е професионални умения.

    вижте повече
  • Телефонна линия по проблеми с наркотици и алкохол

   Телефонната линия по проблеми с наркотици и алкохол е напълно безплатна и създадена с цел, предоставяне на  информация, оказване на помощ и подкрепа в предприемането на първите стъпки към промяната.

   Консултациите са напълно конфиденциални и от тях могат да се възползват всички хора, на които им се е наложило да се сблъскат с проблематика и не знаят как да подходят.

  • Контакти

   Адрес

   София, ул. Пиротска 117

   Работно време

   Понеделник - Петък

   14:00 - 17:00

   Телефон

   0800 133 22
   безплатен

  • © 2014 help.ncn-bg.org. All Rights reserved.

  • Онлайн магазин от Exsitee